Kalfsschitzels met Citroen – Scaloppine al Limone
Bereidingstijd 10 minuten
Baktijd 15 minuten
Direct opdienen
Benodigdheden
- grote koekenpan
- vuurvaste schotel met deksel
- spatel
- zesteur
- maatbeker
Ingrediënten
- Citroensap van 2 Citroenen
- zest van 1 Citroen
- 5 kalfslapjes (anderhalf ons per stuk)
- 300 ml koud water
- ong. 50 gram bloem
- half kopje witte wijn
- 3 eetlepels roomboter
- 1 eetlepel Maïzena
- paar dunne schijfjes Citroen
- snufje zout en peper
- 3 eetlepels gehakte peterselie
Bereiden
Kruid de kalfslapjes met zout en peper en wentel ze goed door de bloem. Doe de boter in de koekenpan en voeg de gepaneerde lapjes toe en bruin laten worden aan beide kanten. Als ze goudbruin gebakken zijn, haal ze dan uit de pan en leg ze op een bord om ze warm te houden.
Dan een eetlepel maïzena en 300 ml koud water mengen en in de koekenpan gieten waarin het vlees net is gebakken. Op laag vuur mengen met elkaar en het Citroensap en de zest toevoegen. Eventueel een scheutje witte wijn. De saus laten inkoken. Doe de warmgehouden kalfslapjes in de pan en bak het voor een paar minuten.
Serveer de kalfschnitzels met een paar dunne schijfjes Citroen en de peterselie.