Risotto is een traditioneel rijstgerecht uit het noorden van Italië.
Voor het maken van een perfecte risotto is de soort rijst die je gebruikt heel belangrijk.
Arborio, Carnaroli en Violone Nano zijn de meest gebruikte rijstsoorten voor het maken van risotto.
Dit recept voor risotto met Citroen is heerlijk als zomerse lunch. Past perfect bij gegrilde vis en een glas witte wijn.
Of in de winter met zoete sperzieboontjes en een stuk tonijn.
4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Baktijd: 20 minuten
Risotto direct opdienen
Benodigdheden
- hapjespan
- pollepel
- zesteur
- maatbeker
Ingrediënten
- sap en zest van 2 biologische Citroenen
- 320 gram (Risotto) rijst bv. Riso Gallo
- half glas witte wijn
- 60 gram roomboter
- 40 gram Parmezaanse kaas
- 2 chalotjes
- 1 liter bouillon (mag met groentebouillonblokje)
- 1 takje of losse marjolein
- zout en peper
Bereiden
Pel en snipper de sjalotjes en bak ze in een pan met 30 gram roomboter en de geraspte schil (zest) van een Citroen.
Voeg de rijst toe en roer gedurende 3 minuten op hoog vuur. Besprenkel met Citroensap en laat het verdampen. Zet het vuur lager en voeg twee pollepels bouillon al roerend toe. Voeg telkens gedurende 15 minuten een beetje ‘hete’ bouillon toe wanneer het voorgaande in de rijst is ingetrokken.
Als de rijst gaar is, dan de rest van de boter, Parmezaanse kaas, marjolein erbij en bestrooien met versgemalen peper.
Serveer de romige Risotto met een schijfje Citroen.