4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Direct opdienen
Benodigdheden
- koekenpan
- steelpan
- vergiet
- zesteur
- pollepel
- knoflookpers
- kaasschaaf
Ingrediënten
- sap van 2 Citroenen
- zest van 2 Citroenen
- 240 g spaghetti (of andere pastasoort naar keuze)
- 200 g (light) koksroom
- 2 laurierblaadjes
- 1 teentje knoflook
- 100 gram Parmezaanse kaas
- extra vierge olijfolie
- bouillonblokje en peper
Bereiden
Doe in een pan een scheut olijfolie, de zest, knoflook en laurierblaadjes. Giet het Citroensap erover en laat het enigszins verdampen.
Voeg de room toe en laat het verder inkoken tot de helft.
Breng op smaak met zout en peper.
Kook de pasta ‘al dente’ in water met bouillonblokje en giet af. Doe de pasta in de pan met de saus.
Serveer het gerecht met geraspte Parmezaanse kaas een schijfje Citroen.