4 personen

Bereidingstijd: 15 minuten

Direct opdienen

 

 

 

 

 

Benodigdheden

  • koekenpan
  • steelpan
  • vergiet
  • zesteur
  • pollepel
  • knoflookpers
  • kaasschaaf

Ingrediënten

  • sap van 2 Citroenen
  • zest van 2 Citroenen
  • 240 g spaghetti (of andere pastasoort naar keuze)
  • 200 g (light) koksroom
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • extra vierge olijfolie
  • bouillonblokje en peper

Bereiden

Doe in een pan een scheut olijfolie, de zest, knoflook en laurierblaadjes. Giet het Citroensap erover en laat het enigszins verdampen.
Voeg de room toe en laat het verder inkoken tot de helft.

Breng op smaak met zout en peper.

Kook de pasta ‘al dente’ in water met bouillonblokje en giet af. Doe de pasta in de pan met de saus.

Serveer het gerecht met geraspte Parmezaanse kaas een schijfje Citroen.