Bereidingstijd 15 minuten
Baktijd 20 minuten
Direct opdienen
Benodigdheden
- kleine pan
- grote pan
- vuurvaste schotel met deksel
- garde
- zesteur
Ingrediënten
- sap van 2 Citroenen
- zest van 1 Citroen
- 15 gram bloem
- 50 gram roomboter
- 125 gram suiker
- 3 eieren
Bijgerecht
- biscuits of cake
Bereiden
Neem een kleine pan en roer daarin de boter of margarine tot room, voeg er één voor één de eidooiers bij, vervolgens de suiker, de bloem, wat geraspte citroenschil en het gezeefde citroensap.
Laat dit mengsel onder goed roeren ‘au bain marie’ binden.
Klop de eiwitten zeer stijf en giet er de gebonden dooiermassa bij, schep het mengsel zo vlug mogelijk in een beboterde vuurvaste schotel en laat deze in een matig warme over in circa 15 minuten souffleren en lichtbruin kleuren.
Doe de schotel met een deksel dicht – om het neerslaan van de soufflé te voorkomen – en direct serveren.
Presenteer er apart droge biscuits of cake bij.