Bereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: 4 uur
Benodigdheden
- schaal
- ijsmachine of diepvriesbak
- garde
- ijslepel
- ijscoupes
Ingrediënten
- 1 dl vers Citroensap
- 4 dunne plakjes Citroen
- ½ liter roomijs
- ¼ liter blanke vla
- 1/8 liter crème fraîche
- 50 gram witte basterdsuiker
- slagroom
Bereiden
Roer de basterdsuiker door het Citroensap tot de suiker helemaal is opgelost. Meng het Citroenmengsel, de crème fraîche en de vla goed door elkaar.
Schep het mengsel in een ijsmachine en laat de machine draaien tot het ijs klaar is. Of schep het mengsel in een diepvriesbak, zet hem in de diepvriezer en laat het ijs in circa 4 uur bevriezen. Roer het ijs zo nu en dan door om te voorkomen dat de ijskristallen te groot worden.
Schep het ijs met een ijslepel in de coupes.
Garneer eventueel met een toefje slagroom en een plakje Citroen.