Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Serveer de volgende dag koud uit de koelkast
Benodigdheden
- zesteur
- bakvorm van 24 cm
- kleine pan
- garde
Ingrediënten
- sap van 3 Citroenen
- zest van 3 Citroenen
- 800 ml melk
- 250 gram griesmeel
- 1 klontje boter
- zout
- 80 gram suiker
- 250 gram Ricotta
- 2 eieren
- 100 g amandelschilfers
- 80 g sukade blokjes of stukjes gekonfijte Citroen (naar keuze toevoegen)
- 1 vanillestokje (of 1 pakje vanillesuiker)
Bereiden
Kook de melk met de zest, boter en een snufje zout in een kleine pan.
Houd het vuur laag en giet langzaam de griesmeel erbij en voortdurend roeren totdat het een gladde pudding is geworden. Dan laten afkoelen.
Vervolgens alle andere ingrediënten (waaronder de amandelschilfers en sukade) eraan toevoegen en wederom goed mengen.
Giet het mengsel in een beboterde en met bloem bestoven bakvorm en bak de pudding voor 1 uur op 200 graden. Wanneer het een mooie gouden kleur heeft, kan de puddingtaart de oven uit.
Zet de Citroen puddingtaart in de koelkast en serveer de puddingtaart koud de volgende dag.