Citroen cake-taart voor 6 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 45 minuten
Direct opdienen
Benodigdheden
- cakeblik
- zeef
- kleine steelpan met anti-aanbaklaag
- zesteur
- houten pollepel
- garde
- glazen weckpot
Ingrediënten
Cake
- Citroensap van 1 Citroen
- 80 gram boter
- 150 gram kristalsuiker
- 3 eieren
- 300 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 Citroenen; liefst biologische
- zest van 1 Citroen
- 4 eidooiers
- 100 gram roomboter
- 100 gram fijne kristal suiker
Bereiden
Roer de boter, de suiker en de zest tot een zacht en luchtig mengsel.
Klop de eieren er stuk voor stuk door en spatel daarna het gezeefde meel erdoor, onder toevoeging van voldoende citroensap om een glad en vloeibaar mengsel te krijgen.
Doe het mengsel in een ingevette bakvorm en bak de cake in de oven op ongeveer 175 graden in ongeveer 45 minuten.
Snijd de cake-taart (horizontaal) doormidden en breng als vulling een deel van de Lemon Curd aan.
Smeer de rest over de top van de cake-taart en garneer met bv. gekonfijte Citroen.