Bereidingstijd: 10 minuten
Direct opdienen
Benodigdheden
- dunschiller
- groot bord
- pollepel
- kopje
- kleine pan
Ingrediënten
- 2 Sukade Citroenen – Cedraten
- zout
- olijfolie
- 1 theelepel honing
- verse munt
- 2 “uitlopers” van jonge, verse knoflook
- 1 kopje gekookte wijn (Glühwein)
- verse ciabatta, stokbrood
Schil de Citroenen met een dunschiller, verwijder alleen de gele huid, waardoor het witte gedeelte in tact blijft.
Snijd de Citroenen in dikke plakken van ongeveer twee centimeter en verdeel ze in twee of meer stukken.
Zet ondertussen in een kleine pan de Glühwein op laag vuur, roer van tijd tot tijd en laat dat inkoken tot een dikke, stroperige substantie. Doe er op het laatst een theelepel honing bij.
Voeg aan de Citroenen de zout, de uitlopers van de verse knoflook (in dunne reepjes gesneden), geplukte muntblaadjes en de gekookte wijn toe en meng het door elkaar. Om het af te maken de olijfolie en de Glühwein toevoegen en wederom mengen.
Laat de dressing 10 minuten inwerken voor het opdienen.
Bij deze Citroen Broodsalade past een verse Ciabatta of stokbrood.