Verrukkelijk ! Zoet, fris en delicaat: Delicata al Limone
Ze neigt naar een compote, dan kan het een chique laagje tussen twee plakjes cake zijn. Of verrijk de yoghurt en fruitsalade en als Italiaans fruitbeleg de scones of gewoon een beschuitje.
Soms lijkt het een Chutney met een spicy toevoeging naar keuze zoals mosterpoeder, dan smaakt de Delicata goed bij Hollandse- en Italiaanse kazen.
Avontuurlijke jams zijn het, omdat al roerend en mijmerend in een inspiratievolle keuken de mooiste combinaties met Citroenen ontstaan.
De Delicata is door het zoete karakter tot een halfjaar houdbaar nadat de deksel erop is gedraaid, mits koel en donker bewaart.
De smaken dansen op je tong !
Bereidingstijd 2,5 uur
Baktijd 30 minuten
Afkoelen 60 minuten
Benodigdheden
- kleine steelpan
- schaal met water
- houten pollepel
- glazen weckpot
- vergiet
Ingrediënten
- 6 middelgrote biologische Citroenen
- 200 gram fijne kristal suiker
Bereiden
Was de Citroenen, snijd de Citroenen in dunne plakjes en haal de pitten eruit. Halveer de plakjes en leg ze in een schaal met water en laat ze twee uur weken.
Vervolgens giet je het water af in een vergiet en doe je de Citroenplakjes in de pan. Daarbij doe je 200 gr suiker.
Al roerend kook je de Citroenreepjes op laag vuur totdat het een siroopachtige substantie met Citroenschilletjes wordt. Dit duurt ong. 15 minuten.
De Delicata al Limone laten afkoelen en daarna in een gesteriliseerde weckpot doen.
Klaar om te serveren op bv. een Insalata Caprese of in een fruityoghurt, op een scone of geroosterde boterham.