Voorbereidingstijd: 20 minuten

Bereidingstijd: 10 minuten

Wachttijd: aantal maanden

 

 

 

 

 

 

 

Benodigdheden

  • zesteur
  • kleine weckpot, halve liter
  • grote weckpot, een liter
  • steelpan

Ingrediënten

  • 1 liter jonge grappa
  • 1/4 zuivere alcohol bij 95 graden
  • citroen zest van 3 grote citroenen
  • ongeveer 5 cm van een kaneel bar, verkruimeld
  • 300 gram suiker

Bereiden

Neem de kleine weckpot en doe daarin de alcohol, kaneel en zest.

Sluit de pot en laat dit mengsel marineren gedurende 3 weken op een donkere plaats. Indien mogelijk elke dag de weckpot schudden.

Neem na 3 weken de grotere weckpot en giet de helft van de Grappa en de met Citroen en kaneel op smaak gebrachte alcohol bij elkaar, nadat deze is gefilterd door een doek.

Giet de andere helft samen met de rest van de Grappa in een pan met suiker en warm het op. Continu roeren totdat de suiker volledig is gesmolten. Zodra de suiker is gesmolten, het vuur uitzetten en laten afkoelen.

Dan in de weckpot gieten met de andere ingrediënten, goed schudden en hermetisch afsluiten.

Vervolgens op een donkere plaats zetten gedurende tenminste een maand. Hier geldt hoe langer de Grappa staat hoe beter de smaak.