bron: Faith Durand

(recept van Laurie Colwin)

Recept voor 4 kopjes of 120 ml schaaltjes

Bereidingstijd: 10 minuten

Baktijd: 2 uur en elke 35 en 45 minuten roeren

Je kunt de pudding warm of koud eten, als ontbijt bijvoorbeeld.

 

 

Benodigdheden

  • 1 taartvorm van 22,5 cm
  • maatbeker
  • 4 schaaltjes
  • 1 kopje
  • 1 theelepel
  • zesteur
  • oven

Ingrediënten

  • zest van 1 middelgrote biologische citroen
  • 1/4 kopje jasmijn rijst of 60 ml
  • 2 theelepels suiker
  • snufje zout
  • 1 kopje melk of 120 ml
  • 1 kopje slagroom of 120 ml (kan ook vervangen worden door enkel volle melk)

Bereiden

Verwarm de oven voor op 120 graden.

Schil de citroen met een zesteur, echter let op dat je niet het witte gedeelte meeschilt.

Snijd de zes in fijne reepjes en meng het vervolgens met de rijst, suiker en zout in een 9-inch taartvorm.

Dan kun je de melk en room erdoor roeren.

Bak de pudding onbedekt gedurende ong. 2 uur en roer elke 30 tot 45 minuten.
Naarmate de melk minder wordt, komt er een dunne laag bovenop de pudding, maar je kunt gewoon blijven roeren.

Als het klaar is, is de rijst volledig gaar en zacht en de pudding is nog steeds soepel en dun.
Als de pudding afkoelt, wordt het aanzienlijk steviger.

bron: Faith Durand