12 muffins
Bereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 20 minuten
Direct opdienen
Benodigdheden
- zesteur
- bakvorm voor Muffins
- garde
- electrische mixer
- middelgrote en grote schaal
Ingrediënten
- zest van 2 Citroenen
- 1 eetlepel Citroensap
- 50 gram boter of margarine
- 100 gram Ricotta
- 250 gram bloem
- 60 gram suiker
- 2,5 tl bakpoeder
- snufje zout
- 2 eieren
Bereiden
Beboter de muffin bakvorm. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Klop de bloem, bakpoeder en zout in een middelgrote schaal.
Met behulp van een elektrische mixer, de suiker, boter en zest in een grote schaal kloppen tot een licht en luchtig mengsel. Voeg hieraan toe de Ricotta, ei en Citroensap en als laatste de bloem en meng dit totdat het een dik beslag wordt.
Verdeel het beslag over de vormpjes en vul ze tot 2/3. Strooi vervolgens de resterende suiker over de muffins.
Bak tot de muffins goudbruin in circa 20 minuten. Iets laten afkoelen en daarna serveren.