Gremolata is een bekend Italiaans kruidenmengsel met een heerlijke frisse smaak waarin Citroen en peterselie de hoofdrol spelen. Traditioneel wordt Gremolata geserveerd bij Ossobuco alla Milanese, een bekend vleesgerecht uit Milaan.
Het wordt ook veel gegeten met andere kip-, vlees- of visgerechten en in salades of in de soep.
1 gerecht
Bereidingstijd: 10 minuten
Direct opdienen
Benodigdheden
- zesteur
- schaal
Ingrediënten
- 2 Citroenen, geraspte Citroenschil
- Citroensap
- 10 takjes verse peterselie
- 1 teentje knoflook
- Verse peper
- Zeezout
- Olijfolie
Eventueel toevoegen:
- Peccorino Romano kaas
- Ansjovis
- Pijnboompitten
Bereiden
Snijd de takjes verse peterselie in kleine stukjes. Schaaf de schil van de Citroen.
Pel het teentje knoflook.
Kneus de knoflook en snijd deze vervolgens in kleine stukjes.
Doe de gesneden peterselie, de zest en de stukjes knoflook samen in een schaaltje en meng de ingrediënten.
Voeg wat peper en zout toe en breng het geheel samen met wat olijfolie en Citroensap.