Uitgeroepen als de Lekkerste Limoncello van de wereld 2019 !
Wat begon als een paar flesjes Limoncello voor vrienden en familie is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een heuse onderneming. In de winter van 2014 begonnen we met een recept wat we ergens op internet tegen kwamen. Na maanden experimenteren en proeven hebben we nu ons eigen recept ontwikkeld. Het resultaat? een heerlijke frisse Limoncello met aanzienlijk minder toegevoegde suikers. Pure smaken! Puur genieten.
Werden de eerste etiketten nog door ons zelf geprint, uitgeknipt en vervolgens met de welbekende prittstift op de flessen geplakt, tegenwoordig hebben we een prachtig etiket naar eigen ontwerp. Binnenkort worden onze flessen zelfs door onze leverancier al voorzien van een duurzame opdruk zodat we nog minder plastic hoeven te gebruiken en daardoor nog minder afval produceren. Op ons nieuwe smaakatelier in Peize komen tevens een aantal zonnepanelen te liggen zodat we tijdens de gehele productie gebruik kunnen maken van duurzame energie. Niet alleen onze citroenen houden van de zon ;)
Neem een kijkje op hun website Drunken Monkey Limoncello
Recept voor Limoncellodip
Ingrediënten
- 3 eidooiers
- 75 gram basterdsuiker
- 175 ml limoncello
- Stukjes fruit banaan, mango, aardbei, ananas
Materialen
- kleine steelpan
- schaaltje
Klop 3 eidooiers los met 75 gram basterdsuiker. Schenk er 175 ml Limoncello bij en verwarm het limoncellomengsel au bain-marie. Blijf goed kloppen zodat alle ingrediënten goed gemengd zijn.
Serveer het limoncellomengsel in een mooi schaaltje met kleine stukjes fruit (banaan, mango, aardbei, ananas) om erin te dippen. Uiteraard serveer je er ook een glaasje ijskoude limoncello bij!
Recept voor een cocktail
Een zomercocktail van Limoncello en Prosecco. Deze wordt geserveerd met veel ijs in een hoog wijnglas.
Ingrediënten
- 20 ml Limoncello
- 100 ml prosecco Frizzante of Spumante
- ijsblokjes
- verse munt
Materialen
- groot wijnglas
Bereiden
Schenk de Limoncello in een voorgekoeld wijnglas. Voeg ijsblokjes toe en vul het glas tot de helft met Prosecco. Versier het met een takje verse munt.
Leave A Comment