Bereidingstijd 5 minuten
Rusttijd 2 uur
Benodigdheden
- Citroenpers
- zesteur
- mengkom
- houten lepel
Ingrediënten
- sap van 2 Citroenen
- zest van 2 Citroenen
- 300 gram witte marsepein met 50% amandelen
- 1 vanillestokje
Afwerking
- 100 gram poedersuiker
- 150 gram witte chocolade
Bereiden
Kneed de marsepein met de hand tot hij glad is en snijd hem in kleine stukjes en doe ze in een kom tezamen met het vanillemerg, de zest en de Citroensap.
Meng met een pollepel of kneedt met de hand de marsepein totdat deze homogeen is.
Bestuif het werkblad met poedersuiker en kneed de marsepein tot een rol.
Snijd deze in stukjes van circa 1,5 cm en rol deze in de handen tot balletjes en zet ze 2 uur in de vriezer.
Smelt de witte chocolade (n.b.: niet te veel verhitten in verband met kwetsbaarheid vanwege melkpoeder die erin zit)
Haal de marsepein uit de vriezer en smeer wat chocolade op uw handpalm.
Rol de bolletjes door uw handen zodat er een laagje chocolade opkomt.
Vervolgens de bolletjes door de gezeefde poedersuiker rollen.
Leg de bolletjes in een zeef en schud het teveel aan poedersuiker af.
Na 10 minuten serveren.