Lemon bar
Bereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 45 minuten
Direct opdienen
Benodigdheden
- staafmixer
- zeef
- bakplaat van ong. 20/20/5 cm
- zesteur
- houten pollepel
- garde
Ingrediënten
- 2 theelepels geraspte citroenschil
- half kopje citroensap
- 120 gram bloem
- 100 gram zachte roomboter
- 30 gram poedersuiker
- 100 gram kristalsuiker
- halve theelepel bakpoeder
- theelepel zout
- 2 eieren
Bereiden
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Meng de bloem, de boter en de poedersuiker.
Druk het mengsel in ingevette vierkante bakplaat van ong. 20/20/5 cm.
Voor het opbouwen van de randen rekening houden met een hoogte van 2,5 cm.
Bak de koekbodem in ong. 20 minuten.
Mix de kristalsuiker, citroenschil, citroensap, bakpoeder, zout en eieren met een elektrische mixer op hoge snelheid ongeveer 3 minuten of tot een luchtig mengsel. Giet dit over de warme koekbodem.
Bak deze vervolgens in 25 tot 30 minuten klaar. Laat het afkoelen en zeef de poedersuiker over de gehele Lemon Bar.
Snijd ze in vierkante stukken van ongeveer 5×5 cm.