Italië is het land van de aperitief en lekker lang doorborrelen met kleine hapjes. In Noord-Italië is de Hugo helemaal hip. Vooral in de zomer is het een heerlijk drankje voor op het terras.
Het wordt vooral zelf gemixt (zie recept), maar de cocktail is nu ook kant-en-klaar in Nederland te koop, de ‘Hugo Prosejito’. Kelly Strauss van Pasta e Più uit Asten haalde Hugo naar Nederland. Het is gemaakt van Prosecco, vlierbessensiroop (Sambuco), Citroensap, muntblaadjes en een scheutje sodawater.
In tegenstelling tot de meeste andere pre-mixdrankjes worden er geen e-nummers, smaakversterkers, smaakstoffen en conserveringsmiddelen toegevoegd. Het drankje heeft een zoete, fruitige en verfrissende smaak.
Te koop via de website Pasta e Piu
Een originele Hugo zelf maken:
• 15cl Prosecco
• Sap van 1 Citroen
• 2cl vlierbessensiroop
• Bruisend water
• Munt
• Schijfje citroen
Bereiding
Mix alle ingrediënten voorzichtig in een glas met twee of drie ijsklontjes en gebruik het schijfje Citroen voor de decoratie of voor de smaak.
Genietend van deze heerlijke cocktail op een terras verheug ik me nog meer op een heerlijke zomer!
Aangezien dit nog even op zich laat wachten ga ik bij het eerstvolgende lentezonnetje het recept uitproberen.
Dat wordt dubbel genieten, tijdens en na de gedane arbeid!
Lijkt me idd een heerlijke cocktail. Mag ik van de partij zijn bij het uitproberen? Ik maak er wel een hapje bij… ;))
[…] See on https://www.allimone.nl […]
Het is onweerstaanbaar lekker.
De kant en klare hugo van kelly.
Een aanrader.