Voorbereidingstijd 10 minuten

Bereidingstijd 20 minuten

Wachttijd 2 dagen

 

 

 

 

Materialen

  •          kleine pan
  •          vergiet
  •          platte schaal
  •          keukenpapier

Ingrediënten

  •          water
  •          suiker
  •          poedersuiker
  •          3 citroenen; in reepjes gesneden

Bereiden

Schil de Citroenen niet te dik af en snijd ze in reepjes van ongeveer ½ cm breed en 5 cm lang. Zet deze reepjes een kwartier uur in koud water.

Kook de schilletjes daarna gaar in circa halve minuut, in zoveel reeds kokend water dat ze net onderstaan.

Neem ze voorzichtig uit het vocht, om te voorkomen dat er vruchtvlees verloren gaat en laat ze op een zeef of vergiet uitlekken en koud worden.

Strooi een dikke laag suiker op een platte schaal en leg de schilletjes naast elkaar in de suiker. Strook een laagje suiker over de schilletjes en laat ze 24 uur staan.

Haal de schilletjes uit de stroop en bewaar de stroop in een pannetje. Herhaal het bestrooien met suiker en het wegzetten een etmaal nog tweemaal.

Kook daarna de stroop zo ver in, dat een druppel die van de lepel valt, een draadje trekt.

Voeg de schilletjes bij de stroop en laat ze twee dagen in de stroop staan. Neem ze er dan uit en laat ze op een zeef uitlekken. Bestrooi ze met gezeefde poedersuiker en laat ze uitgespreid op een papier drogen.