Citroentaart voor 8 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Wachttijd 90 minuten
Benodigdheden
- een lage taartvorm 24 cm
- huishoudfolie
- garde
- mixer
Ingrediënten
- 2 Citroenen
- 200 gram bloem
- 230 gram roomboter
- 260 gram suiker
- 5 eieren
- poedersuiker
Bereiden
Voor het deeg:
- 200 gram bloem
- 80 gram (room)boter
- 110 gram suiker
- 1 heel ei en 1 eigeel
Meng de ingrediënten in een schaal (eerst met de mixer, dan een beetje met de hand). Dan het deeg een uur in de koelkast laten rusten onder folie. Daarna het deeg uitrollen en in de beboterde vorm doen. Eveneens langs de randen.
De vulling:
- 3 eieren
- 150 gram suiker
- 150 gram roomboter
- 2 citroenen
- poedersuiker
Zet de oven alvast aan op 180 graden.
In een grote schaal de suiker en eieren mixen. Dan wat Citroen zest en het sap van een Citroen toevoegen. Vervolgens zachte boter erbij en dit alles goed mixen. In een voorverwarmde oven (180 graden) bakken gedurende 30 minuten.
Als de taart afgekoeld is de poedersuiker erover strooien.