Mostarda di LimoneVoor 4 personen

Bereidingstijd: 45 minuten

Direct opdienen

Houdbaarheid 6 weken in koelkast

 

 


Benodigdheden

  • zesteur
  • weckpot (1/4 liter)
  • kleine pan
  • schilmes
  • spatel
  • garde

Ingrediënten

  • 4 grote Citroenen (liefst biologische)
  • 1 kopje water
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel apple cider azijn
  • 1/2 eetlepel korianderzaad
  • 1/2 eetlepel mosterdzaad

Bereiden

Verwijder de schil van 3 Citroenen, alleen het gele deel.

Doe de Citroenschillen met het water in een kleine pan en breng het aan de kook. Wanneer het begint te koken, haal je de pan van het vuur en laat het 5 minuten staan.

Vervolgens de pan met schillen terug op het vuur zetten en laat het opnieuw aan de kook brengen en wanneer het kookt de pan weer van het vuur halen en 5 minuten laten staan. Dit proces herhaal je in totaal 3 keer.

Neem het Citroensap van 1 Citroen en verwarm het sap met het korianderzaad en het mosterdzaad. Als het kookt, de schil, honing en azijn toevoegen. Kook al roerend gedurende 5 minuten, laat het afkoelen en klop het mengsel goed tot het een gladde crème is.

In een weckpot gieten en in een gesloten pot circa 6 weken houdbaar in de koelkast.

Serveertip

Smaakt uitstekend als saus bij gegrilde groenten, gebakken ui, pannenkoeken, gekookte eieren, uitgesmeerd over toasted brood of bij een stukje kaas.